Auto private lease uit Tsjechie

Vraag gesteld door Bitlord op 19 maart 2015

Hallo.
Ik kan via een nederlandse site Auto.nl een ford fiesta leasen (Private lease) echter op het toegezonden contract stond een trend uitvoering i.p.v. een Style.
Na contact met een medewerker hierover garandeerde hij mij dat deze auto minimaal dezelfde opties had maar dat dit wel een nieuwe auto was maar dat deze al klaar stond en geimporteerd was uit Tsjechie. Is dit nu wel vertrouwd hiermee in zee te gaan en komt dit vaker voor ?

Antwoord van David

ANWB Expert

U geeft aan dat u middels Private Lease heeft gekozen voor een Style uitvoering van de Ford Fiesta. Uit uw verhaal begrijp ik dat de Trend-uitvoering aan u geleverd wordt.

Volgens de medewerker heeft deze nagenoeg dezelfde opties en is het wel een nieuwe auto. De Trend-uitvoering betreft een ouder model die gemaakt is tot 2012. Een nieuwe auto kan het niet zijn, of deze moet jaren stil hebben gestaan. Ik kan niet zeggen of dit vaker voorkomt. Het is mijns inziens wel vreemd dat dit niet duidelijk wordt aangegeven, maar dat dit pas blijkt op het moment dat het contract wordt toegezonden. U dient zelf te beslissen of u daarmee akkoord gaat. Als u de overeenkomst al heeft getekend, kunt u hier echter niet zomaar vanaf.