Verkeersboete Zwitserland op verkeerd adres na verhuizing

Vraag gesteld door Dorien B op 09 april 2015

Sinds december 2014 zijn wij verhuisd. De nieuwe bewoonster van ons voormalig adres heeft de afgelopen maanden post opgespaard wat wij vorige week hebben ontvangen. Nu zagen wij tot onze schrik dat hier een boete van snelheidsovertreding tussen zat uit Zwitserland. Deze heeft als datum 27 januari. Wij waren op dat moment al meer dan een maand officieel ingeschreven op een ander woonadres in een andere plaats. De betaaltermijn van 30 dagen is reeds overschreden. In de brief staat geschreven dat wij dan nu worden aangegeven bij het verantwoordelijk gerechtshof.

Hoe hiermee om te gaan?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U geeft aan een boete te hebben ontvangen uit Zwitserland met betrekking tot een snelheidsovertreding. Nadat de uiterste betalingstermijn van de boete is verstreken, heeft u hiervan pas kennis kunnen nemen in verband met uw tussentijdse verhuizing. U vraagt zich nu af welke stappen nu te ondernemen.

Om een verhoging van de boete te voorkomen, adviseer ik u zo spoedig mogelijk onderhavige boete alsnog te voldoen. Eventueel zou u een kopie betalingsbewijs kunnen sturen naar het e-mailadres, zoals vermeld in de brief, alsmede een korte uitleg over de oorzaak van de verlate betaling.