naheffingsaanslag.

Vraag gesteld door Nanda. op 06 november 2017

Hallo,

Ongeveer 2 weken geleden heb ik bij een vriendin voor de deur geparkeerd.
Ik heb daar een boete voor gekregen omdat ik mijn parker app nog niet gestart had (deed dat ook een beetje laat pas).

Nu heb ik een boete gekregen, maar op de boete die ik eerste instantie onder mijn ruit kreeg stond geen informatie op betreft plaats en tijd.
De vakjes waar datum, plaats en tijd staan waren verder niet ingevuld.
Die bon kon wel 1 minuut geleden neergelegd zijn, het kon in een andere straat gebeurd zijn en het kon zelfs een andere dag gebeurd zijn want het stond niet op de bon.

Nu heb ik de boete thuis gestuurd gekregen en daar staat ineens wel deze informatie op.
Ik vind zelf dat het niet klopt want de gegeven informatie zou in alle tijden moeten kloppen.

Heb ik hier gelijk in?
En zou ik de bon hiermee nietig laten verklaren?

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt onlangs een naheffingsaanslag gehad voor het niet voldoen van parkeerbelasting. Echter, op de boete die op uw ruit terug te vinden was, is geen datum, plaats en tijd weergegeven. Op de boete die u later thuis hebt ontvangen zijn die gegevens wel te zien. U vraagt zich af of de bon vernietigd kan worden omdat de eerder genoemde gegevens niet genoteerd zijn op de bon die op uw ruit lag.

Artikel 4 lid 3 Wet Administratieve Handhaving Verkeersvoorschriften luidt als volgt: "Een aankondiging van de beschikking kan worden uitgereikt aan degene tot wie zij zich richt of kan worden achtergelaten in of aan het motorrijtuig." Hieruit kunnen we opmaken dat er geen wettelijke verplichting geldt om überhaupt een bon achter te laten. Als er een bon wordt achtergelaten geldt dat dus enkel als kennisgeving. Het feit dat er geen plaats, datum en tijdstip op de bon staan wordt dan ook niet als bezwaargrond gezien.

Betreft de boete die u later thuis gestuurd hebt gekregen is het enkel zinvol om in gaan indien u kunt bewijzen dat u de overtreding niet begaan hebt.