Dagvaarding Luxemburg voor snelheidsovertreding van meer dan 20km per uur

Vraag gesteld door Monique84 op 19 maart 2018

Ik ben gedagvaard voor een snelheidsovertreding van meer dan 20km er uur in Luxemburg. Ik heb geen idee wat ik kan verwachten als ik daarheen ga. Kunnen jullie me helpen?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U bent gedagvaard vanwege een snelheidsovertreding ( >20 km/u) in Luxemburg. U vraagt zich af hoe nu te handelen.

Boeteafhandeling

  • Verkeersongevallen zijn ingedeeld in vier categorieën, van licht tot zwaar.
  • Lichte verkeersovertredingen worden afgedaan met een boete tussen de € 24 en € 74 en/of een vrijheidsstraf van één tot zeven dagen. Voor zware verkeersovertredingen is een boete tussen € 24 en € 145 voorzien en kan het voertuig in beslag worden genomen.
  • Verkeersovertredingen kunnen ter plekke betaald worden, contant of met een bankpas of creditcard.

Gelet op bovenstaande ben ik zeer verbaasd, dat u voor een dergelijke snelheidsovertreding wordt gedagvaard. Het likt erop dat u de eerder ontvangen beschikking onbetaald heeft gelaten, waardoor u nu gedagvaard wordt. Zo niet, dan raad ik u aan per omgaande aan de Luxemburgse autoriteiten dit kenbaar te maken, met het verzoek tot toezending van de initiële beschikking.

Gevolg geven aan dagvaarding
In het geval u geen gehoor heft gegeven aan eerdere betalingsverzoeken, dan raad ik u aan hieraan zeker gevolg te geven. Mocht u op de aangegeven datum verhinderd zijn, of vanwege de afstand en/of werk verstek laten gaan, dam raad ik u aan om ruimschoots va te voren dit bij brief of e-mail kenbaar te maken. Mocht u niet eerder een beschikking hebben ontvangen, vermeldt dit dan eveneens, en geef aan dat u bereid bent het schikkingsvoorstel alsnog te voldoen.

Meer informatie over verkeersboetes uit Luxemburg vindt u op onze website.