Parkeergarage zonder tarieven

Vraag gesteld door ocmeR op 08 september 2018

Enige tijd geleden wilde ik parkeren in het centrum van Rotterdam. Toen ik de garage wilde inrijden kon ik bij de inrit nergens de tarieven ontdekken. Ik ben toen maar ergens anders gaan parkeren. Ik vind het gebrek aan informatie niet redelijk. Mijn vraag is of de uitbater dit eigenlijk wel op deze manier mag doen. Kun je gehouden worden aan een transactie op het moment dat je de prijs niet kan weten? Het gaat om een garage van Interparking aan de Verlengde Nieuwstraat in Rotterdam (Markthal). Er is bij de inrit weinig ruimte om de prijs op internet op te zoeken. Het is er lastig keren als je afziet van inrijden. Achteruitrijden op de inrit is er niet toegestaan: het zijn gescheiden rijbanen.

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U vraagt zich af of een parkeerexploitant gehouden is zijn parkeertarieven kenbaar te maken (bord) alvorens u de afslag naar de parkeergarage neemt.

Nee, er bestaat geen wettelijke regeling die bepaalt, dat een parkeerexploitant vóór het inrijden van de parkeergarage zijn parkeertarieven kenbaar maakt.

U heeft hier wel een punt. Het is inderdaad merkwaardig dat er een overeenkomst wordt aangegaan - door het trekken van een inrijkaart - zonder dat bekend is wat het parkeertarief is.

Ik zal nader onderzoeken of er in een dergelijk geval dan wel een geldige overeenkomst totstand kan komen.

Ik kom zo spoedig mogelijk inhoudelijk op uw vraag terug.***

Reactie van ocmeR:

@Michiel, bedankt voor jouw reactie, ik ben nog wel benieuwd naar het vervolg...