kan een campingeigenaar weigeren om mee te werken aan kpn aansluiting?

Vraag gesteld door ed La Grand op 07 september 2015


Wij hebben een chalet gekocht en wilde graag een KPN aansluiting in het chalet om internet en tv te kunnen aanvragen.
De infrastructuur is aanwezig en er zijn ongeveer 15 andere bewoners die ook aangesloten zijn.
Echter, doordat de eigenaar ooit een conflict heeft gehad met KPN weigert hij de monteurs de toegang tot de centrale kast, met als gevolg dat wij geen aansluiting kunnen krijgen.
Liever willen wij geen conflict maar we vinden het toch heel onrechtvaardig dat de ene bewoner wél en de ander niet meer aangesloten wordt.
Natuurlijk zijn er alternatieven maar deze zijn veel duurder en/of van slechte kwaliteit (Digitennne met veel storing en wifi van camping duur en overbelast.

Graag zouden wij advies willen krijgen hoe wij, zonder het op de spits te drijven, toch aangesloten kunnen op het KPN netwerk. Een gesprek met de directeur van de camping is op niets uitgelopen.

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft een chalet gekocht en u wenst een KPN aansluiting voor internet en televisie. De campingeigenaar heeft een conflict gehad met KPN en weigert monteurs de toegang tot de centrale kast. U vraagt wat uw mogelijkheden zijn. Uit uw verhaal maak ik op dat de camping ook Wifi biedt, maar dat dit duur is en overbelast. Een gesprek met de directeur is op niets uitgelopen. 

Geschillencommissie

De campingeigenaar kan bepalen wie hij toegang verleent tot het park. Nu hij weigert, zult u toch verdere stappen moeten ondernemen om een KPN verbinding te realiseren. U zou het geschil voor kunnen leggen aan de Geschillencommissie, indien de camping is aangesloten bij de RECRON. U dient dan in eerste instantie een brief te sturen aan de campingeigenaar. 

Meer lezen over problemen op de camping