Hoeveel boetes moeten we betalen?

Vraag gesteld door Laska op 21 augustus 2017

Bij aankomst in Hongarije hebben we betaald voor de tolwegen. We hebben geen betaalbewijs gekregen ( onze fout), wel ons kenteken doorgegeven.
Nu liggen er twee boetes in de bus voor het onrechtmatig rijden op tolwegen, op 2 verschillende dagen. Eén boete vinden we terecht, maar meerdere? Kunnen we bezwaar maken? Hartelijk dank voor uw antwoord,
Mary Moerman

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt twee boetes ontvangen uit Hongarije vanwege het onrechtmatig rijden op tolwegen. 1 boete vindt u terecht maar de andere niet. U vraagt zich af of u daartegen bezwaar kunt aanteken.

Om enige kans van slagen te hebben zult u moeten bewijzen dat u wel degelijk tolgeld hebt betaald. Door middel van een bonnetje (e-vignet) kunt u dat doen. Dat geldt namelijk als bewijs van betaling voor de tol. Bij het kopen van dit 'recht om gebruik te mogen maken van de tolwegen', wordt namelijk het kenteken van het voertuig genoteerd en opgenomen in het computersysteem. Dit staat ook op het e-vignet vermeld. Wij raden dan ook altijd aan om het e-vignet een jaar te bewaren. Bij een eventueel onterechte boete is dit namelijk het enige bewijs.

Meer informatie over tol in Hongarije vindt u op onze website.