Antwoordformulier bij Verkeersboete Belgie

Vraag gesteld door wdg1 op 07 september 2016

In augustus heb ik kennelijk een snelheidsovertreding begaan in België (Eupen)
( 59 km na correctie waar 50 was toegstaan)
Inmiddels daar een brief over ontvangen met bijgevoegd een antwoordformulier wat terug gestuurd moet worden.Ik vroeg mij af of dat inderdaad nodig is en wat er gebeurt als je het niet teruggestuurd.
Uit een eerdere vraag en antwoordt op uw website schrijft blijkt dat het niet terug gestuurd behoeft te worden als je de overtreding erkent( kennelijk stond dat in de brief van de vraagsteller. In mijn brief staat echter het volgende.: Fullen sie bitte das beiliegende antwortformular aus, sowohl wenn Sie die festgestellte ubertretung bestreiten als auch wenn sie die ubertretung anerkennen. Wat is het beste om te doen, terugsturen of gewoon afwachten wat er gebeurd.

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft een verkeersboete ontvangen uit België met een antwoordformulier en u vraagt of u deze moet invullen en opsturen. In de brief staat vermeld dat u deze dient in te vullen in het geval van bezwaar en ook als u de boete erkent.

Ik raad u aan het antwoordformulier in te vullen en terug te sturen. Als u een geldige bezwaargrond heeft of als u kunt bewijzen dat u de overtreding niet heeft begaan, dan kunt u aangeven dat u de boete bestrijdt.

Op onze website vindt u meer informatie over boetes uit het buitenland.