We hebben een parkeerboete in London gekregen - Penalty Charge Notice door de civil enforcement officer. Kan Engeland deze boete opeisen in NL? Moet ik het per se betalen?

Vraag gesteld door Mila Heeman op 26 januari 2015

Wij waren precies 9 minuten te laat op te vertrekken. De betaalde tijd op de straat begon om 8.30 en de boete is gegeven op 8.37uur. Zijn er uitwisseling van data gegevens tussen de twee landen voor parkeerboetes? Ik las dat er uitwisseling van gegevens is voor 4 verkeersovertredingen, maar kon ik niets vinden over parkeerboetes.
laat u me graag weten.
Met vriendelijke groet,
Mila Heeman

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

Bijgaand treft u de link aan naar onze informatie over het innen van buitenlandse  boetes in Nederland. Het moet hier dan wel gaan om een verkeersovertreding. http://www.anwb.nl/rechtshulp/op-vakantie/met-de-auto-op-reis/boete-buitenland/gedwongen-betaling-verkeersboete-in-nl

In uw geval gaat het om een parkeerboete. Als het een naheffing betreft van niet betaalde parkeerbelasting kan dit geïnd worden door het  Euro Parking Collection (www.epcplc.com). In dit geval is de boete in Nederland niet zonder meer af te dwingen.