Teruggave geld dubbele boeking

Vraag gesteld door Angelos op 03 januari 2018

Kennissen van ons hadden via Rentalcars bij Alamo een auto gehuurd.
In L.A werd door Alamo gevraagd of ze een groter auto wilde .Waar ze mee instemde,ze dachten aan een upgrade. De handtekening die ze zette was voor het in ontvangst nemen van de auto, dachten ze. Maar bij thuiskomst ,na de vakantie, bleek dat dat een nieuw contract was. Rentalcars schreef hun bedrag af maar Alamo ook.Gereclameerd bij Rentalcars maar die gaven niet thuis. Mijn vraag is .Hoewel de fout niet ligt bij Rentalcars hadden ze niet het geld minus administratiekosten terug kunnen storten? Want wie verdient dan extra aan de niet gehuurde auto?

Antwoord van Marika

ANWB Expert

Kennissen van u hebben via Rental Car Alamo een auto gehuurd. In L.A. werd door Alama gevraagd of ze een grotere auto wilde. Daarmee werd ingestemd en hebben toen een handtekening op een formulier geplaats. Zij waren in de veronderstelling dat dat enkel bedoeld was om de auto in ontvangst te kunnen nemen. In werkelijkheid hebben zij voor een upgrade getekend. Bij thuiskomst schreven zowel Rental cars als Alamo een bedrag af.

Upgrade
In de praktijk wordt er vaak aan de balie een overeenkomst onder uw neus geschoven en u wordt aangespoord om direct te tekenen. We kunnen ons voorstellen dat het dan niet prettig is om dan nog uitgebreid de overeenkomst met voorwaarden door te gaan nemen. Te meer wanneer er bijvoorbeeld nog een rij wachtenden achter u staat. Toch adviseren wij om uw tijd te nemen om de voorwaarden door te nemen. Mocht er namelijk in het contract gesproken worden over een upgrade met bijbehorend extra bedrag en u tekent daarvoor, dan kunt u daar niet meer op terugkomen.

Aanspreekpunt
Rental Cars is niet uw contractspartij maar enkel de bemiddelaar. In dit geval is het dus ook zaak om te kijken welke voorwaarden Alamo hanteert. Indien er wel over een upgrade gesproken wordt in de overeenkomst maar er geen exact bedrag genoemd wordt van de extra kosten dan kunt u daarover bezwaar indienen bij uw contractspartij Alamo.

Meer informatie over auto huren in het buitenland vindt u op onze website.***

Reactie van Angelos:

Misschien ben ik niet duidelijk genoeg geweest, maar ze hadden een nieuw contract getekend. Daarom werd er 2 maal een bedrag van circa 800dollar afgeschreven. 1 keer door Rentalcars en 1 keer door Alamo.***

Reactie van Marika Oliviera:

Kunt u de contracten ter beoordeling e-mailen naar experts@anwb.nl. Alvast bedankt daarvoor.***

Reactie van Marika Oliviera:

Bedankt voor het toesturen van de contracten. Het gaat inderdaad om een nieuw contract dat u getekend hebt. In dat geval is het de vraag of Rental Car de boeking heeft doorgegeven. Via de betwiste betalingsregeling van uw creditcardmaatschappij kunt u het betwiste bedrag terug laten storten op uw rekening. De creditcardmaatschappij onderzoekt dan voor u de vordering.***

Reactie van Angelos:

Goede dag
U bedoelt of rental car de 1ste boeking aan Alamo heeft doorgegeven?