Is mijn boete gekregen in Oostenrijk terecht?

Vraag gesteld door Wiltb op 08 maart 2016

Voor onze ski vakantie in Oostenrijk heb ik een vignet aangeschaft via de ANWB. Toen wij echt net de grens over waren, reden we verkeerd en gingen de snelweg af. Tevens wilden we het vignet uit de achterbak van de auto halen. We reden toen in een controle fuik van de zogn "Asfinag". Ze vroegen naar ons vignet en deze lieten wij zien, met de begeleidende brief van de ANWB. Het vignet werd echter direct afgepakt en kregen wij pas weer terug als we ter plekke 120 euro betaalden.
Terwijl mensen die geen vignet hadden ook 120 euro moesten betalen.
Klopt dit?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft in Oostenrijk een boete ontvangen voor het niet zichtbaar hebben van het vereiste tolvignet. U vraagt zich af of het correct is dat de boete even hoog is als voor iemand die niet in bezit is van een tolvignet?


Ja, zolang het tolvignet niet op de voorgeschreven wijze is aangebracht op de voorruit, wordt dat beoordeeld alsof u niet in het bezit bent van een geldig tolvignet.

Let op: er wordt langs de snelweg gecontroleerd met behulp van camera's. Het is dus van belang dat u het vignet goed zichtbaar en volgens de regels aanbrengt.

Voor meer informatie over tol in Oostenrijk, verwijs ik u graag naar onze webpagina: 'Tol in Oostenrijk'.