uw antwoord dd. 1-6-2018 betr. tolheffing

Vraag gesteld door m38a1 op 15 juni 2018

Uw antwoord is wat al te simpel, dat had ik zelf wel kunnen bedenken. Het probleem is dat de tolkaart die ik bij het oprijden van de autostrada gekregen heb, bij het verlaten niet leesbaar was. Mijn vragen zijn:
1. Op de bon staat geen kenteken vermeld. Ik heb de tolkaart van het vertrekpunt en het bewijs van het verlaten van de autostrada. Er staat geen kenteken vermeld op de "mangato pagamente (unpaid toll ticket)". Ben ik traceerbaar?
2. Ik ben het zeer oneens met het bedrag dat ik zou moeten betalen. Het is een veelvoud van het bedrag dat ik verschuldigd zou zijn voor de gereden afstand. Ik ben natuurlijk bereid de verschuldigde tol voor de gereden afstand te betalen. Ik heb echter niets verkeerd gedaan. Als ik niet traceerbaar ben, kan ik beter niet reageren. Ben ik wel traceerbaar, hoe kan ik dan duidelijk maken dat het tolbedrag veel te hoog is?
3. Ik ben al tientallen jaren lid (platina) van de ANWB. Waaruit bestaat jullie hulp in deze kwestie?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een vervolg vraag over tol in Italië.

Traceerbaar
Ondanks dat er geen kenteken op de bom vermeld staat, bent u wel degelijk traceerbaar voor de tolinstantie middels camerabeelden waarop uw kenteken zichtbaar is. Via de RDW kunnen ze vervolgens uw NAW-gegevens achterhalen.

Bezwaar
Adviseer u bezwaar aan te tekenen tegen de hoogte van de geheven tol, middels overlegging van een kope van uw bewijsstukken.

Contactgegevens tolinstantie Italië
Autostrade per l'Italia - Società per azioni
Via Alberto Bergamini 50
00159 Roma

www.autostrade.it
info@autostrade.it

Tolberekenaar
autostrade.it/autostrade_en-gis/gis.do

Europees Consumenten Centrum
Ondanks dat er geen sprake is van een grens overschrijdend geschil ter zake een consumentenkoop, verleent het ECC hulp bij geschillen met een tolinstantie binnen de EU.

Tot besluit wijs ik u op onze informatie over tol in Italië op onze website.