Bezwaar maken tegen boete uit italie

Vraag gesteld door Suus88 op 23 juni 2016

Hallo,

ik begrijp niks van de boetes die ik heb ontvangen. Beide in Engels en Italiaans.
Mijn Engels lukt ook niet op dat gebied.
Het is een boete wat betreft de traffic zone without authorisation. Nog nooit van gehoord. De auto verhuurbedrijf heb mij ook hierover niks verteld.
Gaat om dezelfde dag om 15:57 en om 16:03. serieus 2 boetes met 6 minuten tijdverschil. Ik doe niemand kwaad daar, rijdt normaal en dan krijg je dit...

Nu heb ik mail contact gehad met de municipality of pisa omdat dat niet via het EMO gaat begreep ik.

Maar op welke andere wijze kan ik een bezwaar indienen. Ik weet de niet naar welk adres, of via de mail of wat er in moet staan.

Ik hoop dat u mij kunt helpen. Ik ben echt ff ten einde raad ook omdat ik het geld gewoon niet meer heb.

gr Susan

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft twee verkeersboetes ontvangen uit Italië. Dit betreffen boetes die u heeft ontvangen omdat u in een zone reed waar dit niet was toegestaan. Oftewel een 'zona traffico limitato': zone met beperkt verkeer.

Veel toeristen denken ook naar binnen te kunnen rijden bij een inrijverbod, omdat veel (Italiaanse) auto's dit doen. Dit heeft toch een boete tot gevolg. Helaas is dit geen juridische reden voor bezwaar. Ook maakt het niet uit dat er maar 6 minuten tussen de overtredingen zit, omdat er sprake is van twee aparte overtredingen.

Bezwaar maken in uw geval is alleen zinvol als u verbleef bij een hotel of parkeerde bij een parkeergarage in de zone. Vaak heeft zo'n hotel of parkeergarage een ontheffing. Bij het bezwaar moet u dan de hotelrekening of het parkeerkaartje meesturen.

Wordt het bezwaar niet toegewezen? Het risico bestaat dat dan de officiële boete wordt opgelegd, ongeveer het dubbele.

Meer over boetes uit Italië door inrijverbod.