2 geldboetes en maand rijontzegging voor 1 snelheidsovertreding Zwitserland

Vraag gesteld door Schouw1993 op 19 juni 2018

In augustus 2017 ben ik in Zwitserland geflitst binnen de bebouwde kom. Reed op dat moment 22 km/uur te hard. Hierop heb ik enkele brieven uit Zwitserland ontvangen en uiteindelijke een forse boete a omgerekend 670 euro. Deze netjes op tijd betaald, want reed ook gewoon harder dan toegestaan.

April dit jaar volgde daarnaast nog een brief dat ik een maand rijontzegging had gekregen in Zwitserland. Geen probleem, want ik kom er niet dagelijks...

Echter deze week kwam er weer een brief binnen waarin de maand rijontzegging nog eens wordt aangehaald en de mededeling dat ik nog eens een keer 290 CHF moet overmaken. Voor mij was de boodschap bij de eerste boete al wel duidelijk en vraag mij af waar deze tweede geldboete vandaan komt.

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een boete ontvangen vanuit Zwitserland. U heeft deze betaald. Nu ontvangt u wederom een brief over een geldbedrag dat u moet betalen.

In Zwitserland kan inderdaad een hoge boete worden uitgeschreven. Daarnaast is ook een rijontzegging mogelijk.

U ontvangt nu weer een brief over een te betalen bedrag. Als het goed is moet in de brief worden aangegeven waar deze kosten voor zijn. Ik vermoed dat het kosten voor onderzoek zijn.

Bij de afhandeling van zwaardere verkeersovertredingen wordt vaak een gerechtelijk onderzoek uitgevoerd. De kosten hiervan zijn voor eigen rekening. Dit onderzoek voert de Zwitserse overheid ook uit als je geen bezwaar maakt. Naast de kosten voor gerechtelijk onderzoek komen ook de administratiekosten voor eigen rekening.

Voor meer informatie over boetes uit Zwitserland verwijs ik u graag naar onze website.