uitbreiding milieuzone Rotterdam

Vraag gesteld door Volvo740 op 06 juli 2015

Per 1 jan 2016 wordt de milieuzone in Rotterdam uitgebreid naar de gehele Noordzijde van de Maas maar binnen de ring en voor alle benzine auto's van voor 1 juli 1992. Ontheffing alleen mogelijk voor echte Old Timers (ouder dan 40 jr). Nu heb ik een benzine/LPG Volvo 740 uit 1988. Ik woon in de binnenstad van Rotterdam, dus midden in de toekomstige milieuzone. Altijd LPG gereden, altijd keurig onderhouden en altijd netjes de kostbare wegenbelasting betaald. Nu wordt ik volgens de site van Rotterdam afgescheept met slechts E 1000,= sloop premie. Daar koop je toch geen goed lopende auto voor? Bovendien staat er op de site dat deze milieuzone regeling slechts tijdelijk zou zijn ("De milieuzone is in principe een tijdelijke maatregel; wanneer de concentraties voldoende zijn afgenomen kan de milieuzone worden ingetrokken").

Vraag: is hier iets tegen te doen? Kan Rotterdam dat zomaar doen en eisen?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Per 1 januari 2016 zal de milieuzone in Rotterdam fors worden uitgebreid en u vraagt zich als gedupeerde af, of er nog mogelijkheden zijn om dit aan te vechten.

Op dit moment is het besluit definitief en kunt u hiertegen geen bezwaar meer maken. De gang naar de voorzieningenrechter biedt evenmin soelaas. Kortheidshalve verwijs ik u naar onze website, waar u de informatie kunt raadplegen, met betrekking tot de uitspraak van de voorzieningenrechter ter zake de milieuzone in Utrecht:

http://www.anwb.nl/auto/nieuws/2015/juni/milieuzone-utrecht-blijft-voorlopig***

Reactie van Volvo740:

Beste Michiel,
Bedankt voor je reactie. Ik begrijp dat de rechter later dit jaar nogmaals de aanvraag van KNAC behandelt. Ik laat me graag verrassen.
Met groet, Chris/Volvo740