Boete op Tolweg

Vraag gesteld door Maaben op 25 juli 2016

Goedendag,

3weken geleden ben ik in talie geweest, over de tolweg naar florance.
voor het eerst over de tolweg voor ons..
Bij het eerste tol poortje kreeg ik niks, op help gedrukt en de slagboom ging open, wij waren in de veronderstelling dat wij dus door konden rijden. een 10minuten, kwartier later kwam het volgende tol poortje waarbij wij een 'ticket' moesten invoeren, deze nooit gehad bij het vorige tol poortje dus kwam er een bon uit het apparaat met een bedrag van 81,40 euro erop.

uitleg gekregen van iemand in gebrekkig engels dat omdat wij geen kaartje hadden wij voor de gehele tolweg moeten betalen. hier van geleerd dus alle volgende tolpoortjes op een ticket gewacht.

Wij hebben geen zin in dit bedrag, hoe kunnen wij hier bezwaar op aanmaken? Ik heb vandaag contact gehad met jullie alarmcentrale, deze verwezen mij naar jullie. Ik hoor graag van jullie!

Met vriendelijke groet,
Maarten

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft geen kaartje ontvangen op een tolweg in Italië en moet nu het volle tarief betalen.

Wij hebben hier meerdere vragen over ontvangen.

U kunt bezwaar maken. U kunt een mail sturen met uitleg over wat er is gebeurd en uw bezwaar tegen de hoogte van het te betalen bedrag naar het in het bericht opgegeven adres of anders naar info@autostrada.itStuurt u een kopie van een bewijs mee dat aantoont waar u was voor u de tolweg opreed. Misschien heeft u overnacht , getankt of ergens iets gegeten? Dat kan uw verhaal onderbouwen.

Een vergelijkbare vraag waarbij dit goed is afgewikkeld vindt u op ons platform: https://www.anwb.nl/experts/admin/?plckForumPage=F...