Boete Belgie onmogelijk: ik was er niet op genoemd tijdstip

Vraag gesteld door Jos57 op 26 oktober 2017

Op 21 oktober 2017 ontving ik een proces verbaal van Wegpolitie Antwerpen. Ik zou gefotografeerd zijn met mijn aanhanger op 25-9-2017. Ik ben echter al jaren niet meer in België geweest en al helemaal nog nooit met mijn aanhangwagen. Ook heb ik de aanhangwagen niet uitgeleend. Het antwoordformulier kan ik niet invullen want ik ben geen overtreder. Ik heb de foto opgevraagd middels een aangetekende brief omdat ik daarmee kan aantonen dat ik het niet geweest ben. Is er een fout gemaakt bij de uitschrijving van het nummerbord of rijdt er iemand anders met mijn kenteken? Wat kan ik doen?

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een boete ontvangen uit België. U bent daar al jaren niet geweest.

Als u een boete heeft ontvangen zult u aan moeten tonen dat u deze overtreding niet heeft begaan. Op de door u ontvangen brief staat aangegeven hoe u bezwaar kunt maken. U hebt al een foto opgevraagd. Hieruit zal moeten blijken of er inderdaad een aanhanger met uw kenteken rondrijdt of dat er simpelweg een fout is gemaakt.

In elk geval is het goed contact op te nemen met de betreffende instantie om de stand van zaken met betrekking tot de foto na te vragen. Vervolgens zult u bezwaar moeten maken. U zult dan aan moeten tonen dat het niet uw auto/aanhanger is of dat u daar op die dag niet bent geweest.

Meer informatie over boetes uit het buitenland vindt u op onze website.