Wij hebben een boete van 49 euro ontvangen voor te snel rijden in Luxemburg. Bij de boete zit een 'stellingname in het kader van een PV'?

Vraag gesteld door C.G. van Gorsel op 29 november 2016

De boete is inmiddels betaald, maar wat moet ik met het formulier 'Stellingname in het kader van een proces-verbaal (PV)'? Boven het formulier wordt aangegeven dat ik dit in dien te vullen en te retourneren naar Luxemburg anders wordt ik opgeroepen voor verhoor.
Ik wil dit formulier best invullen, ik heb tenslotte 9 km/uur te hard gereden, maar wat moet ik noteren op dit formulier?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een boete ontvangen uit Luxemburg vanwege een snelheidsovertreding. De boete heeft u inmiddels voldaan. Naast de boete trof u ook een 'stelling name in het kader van een pv (proces-verbaal)'. U wil het formulier wel invullen en retourneren, maar u heeft geen idee wat u moet invullen.

Door betaling van de boete heeft u reeds blijk gegeven dat u de boete niet betwist. In Luxemburg kent men strafpuntensysteem, wellicht dat in dit licht men van u wil vernemen of u als houder van het kenteken tevens de bestuurder was ten tijde van de overtreding.

Advies is om aan te geven dat u ten tijde van de overtreding tevens de bestuurder was, en dat u de overtreding erkent en niet betwist. Stuur tevens een betalingsbewijs mee, waaruit blijkt dat u de boete reeds voldaan heeft.

Meer informatie over boetes Luxemburg vindt u op onze website.