Spaanse boete nooit ontvangen

Vraag gesteld door Hein Willems op 01 mei 2017

Goeiemiddag, Eind september 2016 ben ik met m'n eigen auto in Spanje op vakantie geweest. Op het vliegveld van Reus moest ik iemand ophalen en een agent vond dat ik ergens niet mocht rijden, nam mijn rijbewijs en kentekenbewijs mee in zijn portacabin en uiteindelijk begreep ik dat ik een boete zou krijgen van 100 euro. Inmiddels zijn we 7 maanden verder, ik heb helemaal niks per post ontvangen, geen aangetekende brief, geen normale brief, totaal stilte uit Spanje. Volgende week wil ik weer naar Spanje rijden, maar ik heb eigenlijk geen zin om daar bij de grens te moeten stoppen om vervolgens m'n straf uit te moeten zitten, water en brood, Nederlandse ambassade, vervroegd vrijgelaten, boekdeal en schadevergoeding... Enfin, je kent 't wel :-) Wie heeft hier ervaring mee? Wil het niet ontvangen van een aangetekende brief dat men de boete nooit heeft doorgezet? Kan ik zelf iets doen om ergens te informeren? Bij voorbaat dank voor ieder antwoord! Vriendelijke groet, Hein Willems

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft eind september 2016 een vermeende verkeersovertreding begaan tijdens uw vakantie in spanje. De verbalisant stelde dat de boete per post zou volgen. Tot op heden heeft u geen boete per post ontvangen. Aangezien u binnenkort weer naar spanje gaat met de auto, wilt u mogelijke problemen voorkomen. U vraagt zich af hoe nu te handelen.
Zolang u geen post heeft ontvangen ,met betrekking tot de toegezegde boete, hoeft u vooralsnog niets te vrezen. Het is dan ook niet nodig contact met de autoriteiten te leggen, om bavraag te doen over de eventueel openstaande boetes.

Meer informatie over Spaanse boetes vindt u op onze website.