Snelheids overtreding in Italië

Vraag gesteld door Marloes VDH op 30 december 2016

In juli op vakantie geweest in Umbrië. Op 29-12-16 een bekeuring ontvangen vanwege een snelheidsovertreding. Bij betaling binnen 5 dagen krijg je een aanzienlijke reductie van 30%. Echter is de dagtekening van versturen 21-12-16. Voor ons dus geen haalbare kaart om hier gebruik van te kunnen maken. De bekeuring is niet verstuurd door het EMO maar door de plaatselijke autoriteit Polizia di strato stradale Arezzo. Toch wil ik gebruik maken van die 30%.. kan ik dit zelf in mindering brengen of hoe te handelen?? Hoor het graag.

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft op 29-12-2016 een boete uit Italië ontvangen vanwege wegens een snelheidsovertreding. De boete is gedagtekend op 21-12-2016. Bij betaling binnen 5 dagen krijgt men een korting van 30%. U vraagt zich af vanaf welk moment de 5 dagen gaat lopen.

De termijn van 5 dagen gaat lopen op het moment van ontvangst van de boete. In dat geval zou u tot 3 januari hebben om het gereduceerde tarief betalen.

Over het algemeen staat in de bekeuring (bovenaan) een telefoonnummer vermeld van de lokale autoriteiten. U zou contact met hen kunnen opnemen om één en ander te verifiëren.

Meer informatie over boetes uit Italië vindt u op onze website.