Onterechte belasting van waarborgsom

Vraag gesteld door Jacqhaa op 12 juli 2017

In Oslo (Torp) auto gehuurd via Rentalcars, sixt leverde de auto. waarborg via Creditkaart gereserveerd. Na inlevering, zonder inspectie, ontvingen we van sixt de volgende dag een mail dat er gerookt zou zijn in de auto en derhalve de waarborg zou worden belast met een schoonmaakbedrag van 3750 NOK. Na reactie dat er zeker NIET gerookt was in de auto stuurde men ons dubieuze foto's met as aan de zijkant van de stoelen. De as was te mooi!
Er is zeker NIET gerookt in de auto en ik ga derhalve niet akkoord met deze schoonmaakpost. Wat moet/kan ik doen?

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft in Oslo een auto gehuurd. Nu krijgt u een bericht dat er een bedrag van de borg wordt ingehouden. Er zou gerookt zijn in de auto. U geeft aan dat dit zeker niet is gebeurd.

U dient zo snel mogelijk te reageren naar de verhuurder door middel van een brief of email. Wel zal aannemelijk moeten worden gemaakt dat er inderdaad niet is gerookt tijdens het gebruik. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door middel van getuigenverklaringen.

Tevens kunt u via uw creditcardmaatschappij een beroep doen op de zogenaamde "betwiste betalingsregeling". Er wordt dan bekeken of de ingehouden borg terecht wordt ingehouden.

Komt u er met de verhuurder niet uit, dan heeft u de mogelijkheid om deze zaak te melden bij het Europees Consumenten Centrum. Mogelijk kan het ECC voor u in deze bemiddelen.