Mag een verzekeringsmaatschappij het geld na een schorsing (auto uit de verzekering gehaald wegens uitzending)het geld vasthouden zodat we dat na terugkomst kunnen verrekenen?

Vraag gesteld door thijsn op 30 april 2015

Wij hebben de auto's van onze zoon en schoondochter uit de verzekering gedaan i.v.m een uitzending.
Nu krijgen wij te horen dat het geld wat door automatische incasso is afgeschreven, (4mnd 2 auto's ong €450) terug krijgen op het moment dat de auto's daar weer worden verzekerd.
Onze tussenpersoon heeft toegegeven dat er op het kantoor bij hun fouten zijn gemaakt betreffende de afwerking (niet doorgegeven aan de maatschappij).
Mag dit??

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft voor een tweetal auto's de verzekering opgezegd. De betaalde premie ontvangt u niet terug.

In de voorwaarden die de verzekering heeft opgesteld staat aangegeven hoe en wanneer u een verzekering kunt stopzetten. In die voorwaarden zou u deze regeling over het achterhouden van de betaling ook moeten kunnen terugvinden. De verzekeringsmaatschappij zou u in elk geval moeten kunnen aangeven in welke voorwaarde deze regeling staat. Als de verzekering maandelijks opzegbaar is en u heeft u aan de gestelde voorwaarden gehouden dan moet de verzekering de teveel betaalde premie terugbetalen. Zegt u tussentijds op dan kunnen aan het terugbetalen voorwaarden zijn verbonden.