ik ben waarschijnlijk door rood gereden, dat is gekomen doordat ik een aanval kreeg, is dat te verhalen?

Vraag gesteld door Michel1972 op 17 december 2015

Ik heb last van nierstenen ik krijg daardoor onverwachts aanvallen ik kreeg een aanval vlak voor dat ik langs het stoplicht reed ongeveer 200/300 meter ervoor.
ik kon daar nergens parkeren en je denkt ook nergens aan want die pijn is echt een hel, ben door gereden maar weet niet zeker of het nou rood was of niet, heb ik een kans om in beroep te gaan als ik een boete binnen krijg.
24 December word ik eraan geopereerd

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U vraagt zich af of het zinvol is bezwaar/beroep in te stellen tegen een mogelijk begane verkeersboete. Eventueel verzachtende omstandigheden is een plotseling opkomende hevige pijnen vanwege nierstenen, waardoor u zo spoedig mogelijk een parkeerplaats kon opzoeken.

Mocht blijken dat u inderdaad door 'rood' bent gereden en hiervoor een verkeersboete ontvangt, dan heeft u de mogelijkheid hiertegen bezwaar/beroep in te stellen. Het valt moeilijk te zeggen hoe uiteindelijk de rechter zal oordelen op de door uw aangevoerde argumenten.

Voor meer informatie over bezwaar/beroep tegen verkeersboetes, verwijs ik u graag naar onze webpagina:'Bezwaar en beroep'.