Heb ik recht op een vergoeding als mijn staplaats wegens restructureren van de camping opgezegd wordt?

Vraag gesteld door Herman Anoniem op 04 januari 2018

Beste,

Wij hebben op 23 december j.l. een aangetekende brief ontvangen dat de camping vanwege herstructureringsplannen van de overheid per 1 januari 2019 op houd te bestaan. Op deze camping staan we al een aantal jaar met onze stacaravan welke het hele jaar door daar staat (vaste staanplek).

Nu is ons de mogelijkheid geboden om nog een jaar gebruik te maken van de camping. Maar aangezien er intussen al veel personen zijn vertrokken op de camping of gaan vertrekken hebben we hier geen behoefte meer aan. We willen dan ook graag de overeenkomst met de camping gaan beëindigen. Echter wordt dan wel van ons gevraagd om de plaats volledig op te ruimen en vrij te maken. Dit brengt uiteraard aardig wat kosten met zich mee.

Daarnaast hebben we een aantal jaar geleden de stacaravan gekocht en kosten gemaakt om de caravan met bijbehorende terras op te knappen.

Nu vroegen wij ons af of we in aanmerking komen voor een onkostenvergoeding. Op de camping zijn de RECRON voorwaarden van toepassing.

Daarnaast vroegen we ons af, mochten we in aanmerking komen voor een vergoeding, wat dan de juiste handelswijze is m.b.t. wanneer opzeggen? Of we dan nog een jaar moeten blijven om in aanmerking te komen voor een vergoeding (wat inhoudt dat we voor nog een jaar de contributie dienen te betalen)? In de brief staat een opzegtermijn van 14 dagen mochten we per direct opzeggen, is dit ook de juridische termijn (is dit niet 1 maand bij een opzegging van hun kant van 1 jaar?)? Zijn er nog andere zaken waar we rekening mee dienen te houden in dit traject?

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,
Herman

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U huurt een jaarplaats op een camping welke aangesloten is bij de RECRON. Eind december 2017 heeft de ondernemer per aangetekende brief de beëindiging van overeenkomst aangezegd per 01 januari 2019 vanwege herstructurering van overheidswege. U vraagt zich af wat uw rechten zijn.

Alvorens uw vraag te beantwoorden, ontvang ik graag eerst per e-mail een kopie van de aangetekende brief.