auto aankoop/ Renault megane 2008

Vraag gesteld door Leonie. op 13 november 2017

goede middag, ik heb een Renault megane uit 2008 gekocht. Ik heb vandaag de koopovereenkomst ondertekend, maar nu twijfel ik over de aankoop vanwege de informatie op u website over mankementen over dit voertuig. is de Renault zo storing/ defect gevoelig?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft vandaag bij een autobedrijf een gebruikte Renault Megane (2008) gekocht. U twijfelt of u er hier wel goed aan gedaan heeft, nu u tal van klachten heeft gelezen op ons Expert Platform.

Renault behoort inderdaad tot één van de merken auto's waar wij - van onze leden - bovengemiddeld veel klachten over ontvangen.

Uiteraard is het niet gezegd, dat de zojuist door u gekochte Renault Megane eveneens deze klachten zal hebben/krijgen.

Geen bedenktijd
Bij de koop van roerende zaken zoals een auto, caravan, motor, boot, etc. is er geen wettelijke bedenktijd. Alleen bij aankoop via internet of telefoon geldt een bedenktijd. Dit valt onder koop op afstand.

Annuleren koop
Annuleren is niet in de wet geregeld, u kunt niet zomaar van de koop af. Wilt u zonder wettelijke grondslag toch van de koop af, dan zijn hier meestal kosten aan verbonden. Kijk in de voorwaarden van de verkoper wat de kosten zijn, soms is dat de hele aankoopprijs. U kunt proberen hierover te onderhandelen met de verkoper. Annuleren is niet meer mogelijk als er geleverd is.

Meer informatie over koop annuleren vindt u op onze website.