Weigering BMW coulance te verlenen nadat binnen 3 maanden de stuurbekrachtiging en motor vervangen moesten worden. Km 131.000 auto van 2012

Vraag gesteld door Robdina op 10 december 2018

Dag,
Michiel Claesen heeft mijn vraag uitvoerig beantwoord. Echter op 1 punt is er sprake van misverstand. Ik heb de reparatie laten uitvoeren door Polderman (verkoper) niet door BMW. De rekening heb ik helaas al wel voldaan.

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Beste Rob(dina),

Allereerst een mededeling van huishoudelijke aard; Graag zou ik u willen verzoeken in het vervolg aanvullende vragen/opmerkingen onder uw oorspronkelijke vraag te stellen. Bij voorbaat hartelijk dank.

In antwoord op uw op uw opmerking:
Bij onenigheid over de hoogte/verdeling van de reparatiekosten, adviseren wij onze leden te allen tijde de betaling 'onder protest' of 'onder voorbehoud van alle rechten' te verrichten (bij omschrijving overboeking of op factuur laten vermelden door de garagist).

Indien u betaling van de factuur heeft voldaan zonder enig voorbehoud, impliceert dit dat u akkoord bent met de verschuldigdheid van de reparatiekosten.

Desondanks adviseer ik u toch een beroep op conformiteit te doen bij de verkoper (Polderman). Schakel indien van toepassing uw rechtsbijstandsverzekeraar in. Wellicht kunnen zij eenmalig de verkoper een brief sturen met een beroep op conformiteit.

Houd mij svp op de hoogte van het verdere verloop in deze zaak.