u heeft niets begrepen van mijn vraag

Vraag gesteld door thijshilligehekken op 02 november 2015

Vraag 1. Wat is de hoogte van het bedrag wat in rekening gebracht mag worden voor bemiddelingskosten van bijv. een verkeersboete.
Vraag 2. Als je via de ANWB een auto huurt bij sunnycars voor een auto in Spanje,en hier ook betaald heb met je anwbvisa kaart, mag dan het bedrijf in Spanje geld van je rekening afschrijven.
Vraag 3. Ik heb 5 maanden geleden mijn anwb visa kaart opgezegd, mag visa dan nog in oktober een rekening sturen.
Vraag 4. Als het autoverhuurbedrijf een contract stuurd naar mij zonder dat mijn handtekening daarop staat, is dit contract dan rechtsgeldig.
Vraag 5. Als een autoverhuurbedrijf in Spanje mij een foto stuurd van een verkeersovertreding (vermoedelijke verkeersovertreding) waarvan de foto helemaal zwart is, is dit dan rechtsgeldig

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

Uw vraag was voor ons inderdaad niet geheel duidelijk. Ik begrijp dat er kosten zijn afgeschreven door het verhuurbedrijf in Spanje. Deze kosten houden verband met een verkeersovertreding.

De antwoorden op uw vragen zijn als volgt:

1. Een verhuurbedrijf mag kosten in rekening brengen voor administratieve handelingen, zoals het doorgeven van adresgegevens in geval van een verkeersovertreding. Hier zijn geen maximale bedragen voor. Vaak liggen de bedragen rond de 40 euro.

2. Als u voor de verhuurovereenkomst heeft getekend voor het afschrijven van uw creditcard kan het verhuurbedrijf ook andere kosten afschrijven van uw creditcard. Wel is het mogelijk een bedrag waar u het niet mee eens bent te betwisten via de "betwiste betalingsregeling".

3. De voorwaarden van de ANWB creditcard bepalen of er nog bedragen in rekening kunnen worden gebracht na beëindiging van de rekening.

4. Voor een geldig contract is een handtekening niet nodig. Mondelinge overeenkomsten zijn ook rechtsgeldig.

5. De verkeersovertreding wordt niet geïnd door het verhuurbedrijf. Het verhuurbedrijf stuurt slechts de gegevens door die de boete betreffen. Indien u de overtreding niet heeft begaan kunt u bezwaar maken. U zou nogmaals de foto op kunnen vragen bij de instantie die gaat over de afwikkeling van de verkeersovertreding. De gegevens van deze instantie staan vermeld op de berichtgeving over de verkeersovertreding.