dagvaarding luxemburg

Vraag gesteld door Carl Verhoeven op 28 mei 2015

Hallo,

Ik ben gedagvaard in Luxemburg vanwege het niet betalen van een boete.
nu is de zaak voor gekomen en heb ik een brief gekregen met een hoop informatie. Alleen staat er nou net niet in wat ik precies moet betalen. en waar ik het na over moet maken. Kan iemand mij hier mee helpen? is het de bedoeling dat ik nog een acceptgiro krijg? ik heb al geprobeerd te bellen maar geen mens spreek Engels daar. Het is te gek voor woorden dat ik hier zo veel moeite voor moet doen om een boete te betalen. Ik krijg eerder de neiging om niks te betalen. Ik neem aan dat als ze geld willen hebben ze ook een rekeningnummer er op zetten en een duidelijk bedrag.
Hopelijk kan iemand hier me helpen.

Met vriendelijke groet.

Antwoord van David

ANWB Expert

U bent gedagvaard in Luxemburg wegens het niet betalen van een verkeersboete. De zaak is voorgekomen en u heeft een brief ontvangen.

Mogelijk bent u bij verstek veroordeeld. Dat is echter niet geheel duidelijk. Ik zou u adviseren een brief te schrijven en te verzoeken om een Nederlandse of Engelse vertaling van de brief die u heeft ontvangen. Voor het verzoek een rekeningnummer te ontvangen waarnaar u het bedrag dient over te maken, kunt u onze Engelse modelbrief gebruiken.

Als er geen bezwaar meer mogelijk is en een boete onherroepelijk is geworden, kan op grond van het Europese Kaderbesluit wederzijdse inning van geldelijke sancties een EU-lidstaat - in dit geval Luxemburg - de inning van een geldboete aan Nederland overdragen.  

Meer informatie vindt u nog op onze website: http://www.anwb.nl/rechtshulp/op-vakantie/met-de-auto-op-reis/boete-buitenland/gedwongen-betaling-verkeersboete-in-nl