boete ontvangen voor inrijden milieuzone Italie. Met een gehandicapten parkeerkaart die zichtbaar achter voorruit lag zou dit mogen. Wat nu

Vraag gesteld door Richie op 27 februari 2017

Ik heb de boete recent gehad voor een overtreding in mei vorig jaar. Ik heb een gehandicapten parkeerkaart en met deze kaart zou je het toegestaan zijn om milieuzones in te rijden. Toch krijg ik een boete. Ik teken bezwaar aan middels een modelbrief van de ANWB maar moet ik intussen de boete al wel betalen en vertrouwen dat bij erkenning van mijn bezwaar het geld terug komt?
Als ik langer wacht met betalen dan worden de tarieven verhoogd

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Ondanks dat u over een invalideparkeerkaart beschikt heeft u toch een boete ontvangen uit Italië vanwege het inrijden van een autoluwe zone. U vraagt zich af of u eerst moet betalen alvorens bezwaar aan te tekenen.

Adviseer u zo spoedig mogelijk bezwaar te maken tegen deze boete. Stuur een kopie van uw invalideparkeerkaart mee. Mocht u niet binnen de uiterste betaaldatum bericht op uw bezwaarschrift hebben ontvangen, dan raad ik u aan de boete obder protest te voldoen (vermeld dit bij de omschrijving naast zaaknummer).

Meer informatie over boetes uit Italië vindt u op onze website.