wat doe ik met een aanmaning van belgische justitie die ik al lang betaald heb en ze blijven mij maar aanmanen.ook bankafschrift opgestuurd.

Vraag gesteld door pvdd op 30 juli 2018

mijn betaling is zelfs door hen bevestigd .ik heb correcte kenmerknrs.opgegeven tevens een copie v mijn bankafschrift, en ondanks dit alles ,toch weer een aanmaning ontvangen van parketmet dreiging tot hogere boete indien niet betaald wordt binnen 10 dagen.
ook al telefonisch gecontacteerd , maar toch weer aanmaning ontvangen. ik ben het nu spuugzat. wat kan of moet ik doen om van dit gezeik af te komen.

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Ondanks dat u de Belgische verkeersboete al lang en breed heeft voldaan, blijft men u achtervolgen met sommaties. U vraagt zich af wat u hier tegen kunt doen.

Ervan uitgaande dat het om één en dezelfde boete betreft, hoeft u in principe verder niets te doen. Volgens de juridische medewerker van Touring (zusterclub van de ANWB in België) komt dergelijke vergissing wel vaker voor.

U zou tot besluit nog kunnen overwegen een brief te sturen aan de Procureur van het desbetreffende parket. Voeg daarbij een kopie van alle relevante stukken toe.