Vakantiestress

Vraag gesteld door Rijksstraatweg op 28 september 2015

Wij zijn 1 week via een reisorganisatie met de auto in Italië op vakantie geweest.Op nog geen 100 meter van het vakantieadres bleek een disco aanwezig,die 3 nachten tot 4 uur in de morgen lawaai produceerde. De organisatie wist van het bestaan van deze uitspatting,want je kreeg er zelfs vrij entree voor!! Wat kan ik hier aan doen naar de reisorganisatie toe? (Gederfde vakantievreugde!).Het is zelfs zo dat wij op de vervolgreis,aansluitend na 2 nachten disco,bijna verongelukten doordat ik bijna in slaap viel,terwijl wij maar 350km verderop onze vakantie vervolgden!
In afwachting van uw reactie,
Hoogachtend,
P.Hak.

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Via een reisorganisatie heeft u een accommodatie gehuu7rd in Italië. De accommodatie bleek op steenworp afstand te liggen van een discotheek, hetgeen u heeft moeten bekopen met 3 slapeloze nachten. U vraagt ons nu wat uw rechten zijn.

Vraag is wat uw redelijkerwijs mocht verwachten van desbetreffende accommodatie aan de hand van het reisaanbod (beschrijving reisbrochure, website etc).

Is de accommodatie gelegen in een rustiek dorpje of ligt de accommodatie midden in het centrum van een drukke stad? Indien in het reisaanbod staat vermeld, dat de accommodatie rustig gelegen is, dan heeft u uiteraard geen discotheek op 100 meter te verwachten, anders had de reisorganisatie u hiervan op de hoogte moeten stellen.

Tot besluit is van belang of u de klachtenprocedure juist heeft doorlopen?
- Heeft u ter plaatse uw beklag gedaan?
- Heeft u voldoende bewijs verzameld? - Heeft u bij thuiskomst - binnen de gestelde termijn - de reisorganisator aansprakelijk gesteld voor het gederfd vakantiegenot?

Voor meer informatie over reisproblemen, verwijs ik u graag door naar onze website.