Prijs Peugeot 2008

Vraag gesteld door Huuch op 21 september 2018

Beste,

Ik heb van mijn dealer een prijs ontvangen voor een nieuwe Peugeot 2008 Blue Lion Automaat, voor een prijs van € 27.470 inclusief rijklaar maken. Op de website van Peugeot heb ik 's avonds dezelfde configuratie uitgevoerd en deze kwam met een bedrag van € 24.640

Ik heb dit aan de verkoper voorgelegd en hij melde mij dat dit door de nieuwe BPM regels kwam, kan dit zo maar?

Kan ik eisen dat hij deze auto voor € 24.640 aanbied ?

Vast bedankt voor jullie reactie

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U bent geïnteresseerd in een nieuwe Peugeot. Nu is er een verschil tussen de prijs die u tegenkomt op de website van Peugeot en de prijs die de dealer noemt.

Op de webiste van Peugeot staat nog geen bedrag vermeld voor de automaat versie van het door u gewenste model. De door u genoemde prijs wordt vermeld bij de handgeschakelde versie.

Wel is het zo dat er per 1 september prijswijzigingen worden doorgevoerd in verband met de wijziging van de testmetode voor CO2. Informatie over deze nieuwe regeling en de gevolgen voor de consument vindt u bij een eerder gestelde vraag op dit platform.

U kunt uiteraard altijd onderhandelen over de prijs van een auto. Als de dealer echter de auto alleen voor deze prijs wil leveren, dan kunt u een verlaging niet afdwingen.***

Reactie van Huuch:

Beste Annemiek,

Hierbij de configuratie die ik heb opgeslagen

2008 BLUE LION, SUV | 1.2 PURETECH 110 EAT6 AUTOMAAT

110 g/km
TOTAALPRIJS
€ 24.620 Rijklaar
OPSLAAN
DOORGAAN MET MIJN CONFIGURATIE
€ 24.620 Rijklaar

En deze is van 16 September, dus ver na 1 September

Ik kan de mail eventueel nog wel doorsturen***

Reactie van Annemieke Zerdoun:

Zoals ik aangaf is het zo dat u kunt onderhandelen over de aankoopprijs. De verkoper bepaalt vervolgens of en voor welke prijs hij de betreffende auto verkoopt. De prijzen die door Peugeot worden genoemd zijn natuurlijk wel leidend. U zou dan ook eens bij een andere dealer na kunnen vragen welke prijs wordt gevraagd voor dit exacte model.