Meervoudige snelheids overtreding A26 italie

Vraag gesteld door Leon1969 op 07 mei 2018

Gisteren heb ik door het verkeerd interpreteren van het bord met een snelheidsbeperking in de tunnels op de A26 in Italie verschillende tunnels met 130 doorgereden waar maar 110 mag. Er staan 2 borden boven elkaar met eronder 12t. Het was ook niet druk, dus het viel me niet echt op en mijn navigatie gaf hier 130 aan. Terwijl deze op alle andere stukken precies de beperkingen weergaf. Ik realiseerde mij dus vrij laat pas dat ik eigenlijk veel te hard reed. Enorm stom natuurlijk. Echter omdat er niet wordt geflitst (ik heb niets gezien) is het mij het niet opgevallen. Na het lezen van de mogelijke consequenties van minimaal 169,= per overtreding en de veelvuldigheid hiervan zit ik ernstig in de rats. Wat kan ik hier nog aan doen, anders dan afwachten dat er een enorme boete op de deurmat valt?

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt mogelijkheid te snel gereden op de A26 in Italië en u vraagt zich af wat u er nog aan kunt doen.

In beginsel is het zo dat er op autowegen in Italië een maximumsnelheid van 110 km per uur geldt. Op autosnelwegen geldt een maximumsnelheid van 130 km per uur. In sommige gevallen kan de maximumsnelheid op autowegen worden verlaagd naar 90 km per uur en op de autosnelwegen naar 110 km per uur.

In uw geval kunt het beste afwachten of u daadwerkelijk een boete ontvangt. Indien u een boete ontvangt en uw enig argument is ‘dat het u niet is opgevallen’ raad ik u aan het bedrag spoedig te betalen. Op die manier betaalt u het meest voordelige tarief.

Meer informatie over verkeersregels in Italië vindt u op onze website.