Franse camper met nederlandse boottrailer

Vraag gesteld door Jsnaterse op 21 november 2017

Is het toegestaan om met een Franse camper te rijden met daarachter een boottrailer met Nederlands kenteken. Ik beschik over het rijbewijs C1 en C1E en ik sta in Frankrijk ingeschreven.

Antwoord van David

ANWB Expert

U vraagt of het toegestaan is in Nederland te rijden met een Franse camper met daarachter een boottrailer met Nederlands kenteken.

Omdat u inwoner bent van Frankrijk is het toegestaan om door Nederland te rijden met een camper met Frans kenteken in combinatie met de boottrailer.

Een in Nederland woonachtig persoon mag namelijk niet in een auto of camper met een Frans kenteken rijden en dus ook niet als daar een trailer met een Nederlands kenteken aan gekoppeld is.

Tevens zal er gekeken moeten worden hoe het met de verzekering zit. Achter een auto met Nederlands kenteken en Nederlandse verzekering is de aanhanger automatisch WA verzekerd op het trekkende voertuig maar dat ligt binnen Europa in andere landen anders.

Samengevat:

Een Frans gekentekende camper met Nederlands gekentekende aanhanger is toegestaan binnen Europa maar de Nederlands ingezetene mag binnen Nederland niet met een Frans gekentekende camper rijden zonder vooraf aangevraagde ontheffing.

Let ook op WA verzekering voor de trailer achter een Frans gekentekende auto.