Niet betaalde tol in Italië.

Vraag gesteld door Adriaan65 op 13 mei 2016

OP de tolweg tussen Levanto en Florence hebben we de tol niet kunnen betalen. Nadat we het kaartje erin hadden gedaan kwam er geen bedrag te staan van wat we moesten betalen. Daarop heb ik diverse malen gevraagd om assistentie maar er kwam niemand. Na ongeveer 6 minuten kwam er een flinke strook eruit met daarop een bedrag van € 58,50 of ik dit wilde betalen met de creditcard. Dit heb ik niet gedaan. Want dat bedrag is onterecht want ik heb mij tolkaart er wel degelijk ingedaan. Op de uitdraai staat dat er binnen 14 dagen betaalt moet worden.
Wat moet ik nu doen ?

Bij voorbaat dank voor de hulp.

Antwoord van David

ANWB Expert

Vanwege omstandigheden heeft u in Italië op de tolweg tussen Levanto en Florence geen tol kunnen afrekenen. Nu zou u het volledige tarief moeten betalen.

U kunt een e-mail sturen met uitleg over wat er is gebeurd en uw bezwaar tegen de hoogte van het te betalen bedrag naar het in het bericht opgegeven adres of anders naar: info@autostrada.it

Indien uw bezwaar wordt afgewezen, zit er niets anders op dan het volledige bedrag te voldoen om verdere verhogingen te voorkomen.