Duitse auto met nederlandse aravan

Vraag gesteld door duitseautoNLcaravan op 01 mei 2018

Mijn vriend met Duitse nationaliteit, is vorig jaar bij mij in Nederland komen wonen. Heeft toen zijn caravan op Nederlands kenteken gezet omdat zijn Duitse verzekering alleen kon verzekeren zolang hij in Duitsland woonde. De caravan is toen aan mijn autoverzekering toegevoegd. Mijn vriend werkt in Duitsland voor een Duits bedrijf. Heeft een firma auto. Mag hij met deze Duitse kenteken auto een Nederlands kenteken caravan trekken. Hoe zit het met de WA verzekering.

Antwoord van Marika

ANWB Expert

Uw vriend heeft de Duitse nationaliteit en is bij u in Nederland komen worden. U vraagt zich af of hij met een Duitse gekentekende auto een Nederlands gekentekende caravan mag trekken.

Duitsland
Anders dan in Nederland valt een gekoppelde aanhanger niet onder de WAM-dekking van het trekkend voertuig. Ofwel; de caravan dient apart verzekerd te worden.

Het is echter niet mogelijk een buitenlands gekentekend voertuig in Duitsland te verzekeren.

Nederland
In Nederland valt de gekoppelde aanhanger onder de dekking van het trekkend voertuig.

U kunt daarom het beste op zoek gaan naar een Duitse verzekeraar die wel bereid is om de caravan, ondanks dat u niet woonachtig bent in Duitsland, te verzekeren. Indien dat niet lukt zou u kunnen kijken of de auto van uw vriendin een trekhaak heeft en daarmee de caravan kunnen trekken. Op die manier is de caravan verzekerd onder het trekkend voertuig.