Ik zitten geen dingen op wat wel in de adv stonden

Vraag gesteld door Dannyh op 20 februari 2017

Goedemorgen

Ik heb gisteren een tweedehands auto gekocht nu kwam ik gisteravond dat er dingen niet op zitten wat wel in de adv stond!! Nu zag ik op hun site ook mijn oude auto te koop staan met dingen die er ook niet opzitten?
Ik heb ze dus vanmorgen een mailtje gestuurd hoe dat kan?
Ik natuurlijk nog niks gehoord maar kan dat zomaar?

Gr Danny

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft onlangs een gebruikte auto gekocht bij een garagist. In de advertentie stonden een x-aantal opties vermeld, die er in werkelijkheid blijken te ontbreken. U vraagt zich af wat uw rechten zijn.

Van opties die in een advertentie worden genoemd, heeft u niet te verwachten dat deze in werkelijkheid op/aan de auto ontbreken. Tenzij de verkoper vóór sluiten koopovereenkomst heeft gesteld, dat in tegenstelling tot de advertentie een aantal opties toch niet aanwezig zijn (fout in advertentie), anders kunt u zich beroepen op dwaling.

Dwaling
Bij dwaling wordt er een overeenkomst gesloten op basis van verkeerde informatie. Deze informatie moet zo belangrijk zijn dat als de koper het had geweten, hij de koop niet zou hebben gesloten of voor een aanzienlijk lagere prijs.

Indien de de ontbrekende opties dusdanig essentieel voor u waren, kunt u in dit geval de koop vernietigen. Andere mogelijkheid - mits mogelijk - is nalvering van de ontbrekende opties, of terugbetaling van gedeelte koopprijs.

Meer informatie over dwaling bij aankoop vindt u op onze website.