Ik heb een auto gehuurd in Madrid voor een belachelijk lage prijs wil weten of er geen addertje onder het gras zit

Vraag gesteld door bijdick op 16 november 2015

Via GOLDCAR heb ik een kleine auto gehuurd bij het vliegveld Barajas van Madrid
Voor 5 dagen betaal ik slechts 15 euro. Heb reeds 3 euro betaald via creditcard
Aankomende donderdag avond haal ik hem op.

De huur is inclusief verzekering alleen brandstof komt er nog bij. Ze adviseren wel een zgn "Super relax cover" dit is een complete verzekering tegen schade en ongevallen waarbij je ook geen borg hoeft te betalen. Maar deze kost 87 euro wat natuurlijk in verhouding tot de 15 euro voor de huur erg veel is. Dus dat risico zou ik durven nemen het bij die 15 euro te laten. er wordt dan wel tijdelijk 1000 euro van mijn creditcard afgeschreven maar krijg ik retour bij geen schade.
Maar is het verstandig ? of kan ik zo juist ellende verwachten.. addertjes onder het gras... het lijkt namelijk te mooi om waar te zijn.
De brandstof is prepaid. Is dat ook verstandig... ?
Goldcar lijkt me een bonafide bedrijf. is dat volgens de ANWB ook zo ? Kan ik inderdaad voor 15 euro deze auto huren ? (250 k/m p/d vrij)
Graag hoor ik van een expert of dit bekend is en wat het advies is.
(eventueel wil ik u de mail door sturen welke ik als bevestiging kreeg)
de website is in het spaans: https://www.goldcar.es/reservas/extras/index.html
Alvast bedankt .
Groetjes Dick Bijker

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een auto gehuurd voor 5 dagen via Goldcar. U vraagt of dit problemen kan geven.

Een autohuur van 15 euro is echt erg weinig. Er zal dan nog geen verzekering zijn berekend. Geen verzekering afsluiten kan u duur komen te staan. De ANWB doet zelf geen zaken meer met Goldcar. In een uitzending van de Groeten van Max is de gang van zaken bij Goldcar uitgebreid besproken. Ik raad u aan deze aflevering te bekijken.

Meer informatie over het huren van een auto in het buitenland vindt u op onze website.***

Reactie van bijdick:

Bedankt Annemieke, ik heb na verder zoeken op het internet meer negativiteit gevonden tav Goldcar. ik neem het risico niet en heb de reservering geannuleerd.
Nu kreeg ik wel heel netjes een mail terug bet de bevestiging en de vooruitzegging dat ik de 3 euro nogwat welke ik al betaald had via Master Card retour zal ontvangen wat me juist wel weer een gevoel geeft van was het dan toch wel oke?
Maar goed...***

Reactie van Annemieke Zerdoun:

Dat is inderdaad gelukkig een correcte afhandeling. De overige zaken blijven echter wel gelden. Leest u daarom nog wel de informatie op onze website.