Auto gekocht zonder garantie

Vraag gesteld door KimvdH op 01 november 2018

Beste,

3 weken geleden heb ik een nieuwe auto gekocht, nog geen 100 km verder en we staan stil langs de snelweg. Volledige uitlaat is versleten, en ook de dempers zijn stuk.

Verkoper op de hoogte gebracht en hij gaf aan dat we een offerte moesten laten maken. Dit gedaan, en auto laten reparen want we kunnen niet zonder auto. Nu weigerd hij om mee te betalen aan de kosten. Auto is zonder garantie gekocht, en we hebben geen contract. Hij heeft ons verteld toen wij de auto kochten dat deze volledig nagekeken was, en dat er niks mankeerde.

Welke rechten hebben wij nu?

Groetjes,

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Kort na aankoop van een tweedehands auto blijkt er een aantal mankementen. Verkoper verzocht u een offerte te laten maken. Vervolgens heeft u de reparatie door een andere garagist laten uitvoeren. Nu de verkoper niet thuis geeft, vraagt u zich af wat uw rechten zijn.

Wettelijke garantie
Nu de auto zonder garantie geleverd is, zou u zich mogelijk op de wettelijke garantie (conformiteit ex art 7:17 BW) hebben kunnen beroepen.

Wanneer u zich op conformiteit beroept, dient u het autobedrijf (verkoper) in de gelegenheid te stellen de gebreken te herstellen. Nu u uiteindelijk op eigen gelegenheid de auto door een derde heeft laten herstellen, heeft u uw (mogelijke) rechten verspeeld.

Meer informatie over klachten na aankoop vindt u op onze website.