Na inname rijbewijs problemen met CBR 1

Vraag gesteld door J0hnn op 12 juni 2016

Geachte Ls.,
ruim 1 jaar geleden een aanrijding gehad met alleen schade aan auto's.
Rijbewijs werdt ingenomen.
Cbr geeft aan; rij test, na melding Politie dat inname op basis van Medisch is werdt door Cbr rijtest vervallen en werdt dus medisch onderzoek !
N onderzoek Neuroloog Positief rapport naar CBR.
Nu plots ook nog Internist ?
Hoe lang gaat dit duren,ben na aanrijding 3weken in ziekenhuis geweest en voor revalidatie gedurende 4 weken.
Toen ik weer thuis kwam lag er een boete bericht van €500 omdat mijn auto niet verzekerd was,heb direct geschorst !

Moest ondanks protest met motivatie gewoon betalen !

Gezien bovenstaande heb ik duidelijk(?) GEEN rechten !

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

De politie heeft naar aanleiding van een verkeersongeval, waarbij u betrokken was, vraagtekens bij uw rijvaardigheid. Hierop heeft de politie uw rijbewijs ingevorderd. Vervolgens komt u in de papiermolen van het CBR terecht. Voorts blijkt na ontslag uit het ziekenhuis en revalidatie dat u beboet bent voor het onverzekerd zijn van uw voertuig. U vraagt zich af of u überhaupt rechten heeft.

Voor een klacht op de handelswijze CBR kunt u in eerste instantie terecht bij klachtenafdeling van het CBR zelf. Mocht een klacht niet naar tevredenheid worden afgehandeld, dan kunt u contact opnemen met de Nationale Ombudsman.

Boete onverzekerde auto
Als ik u goed begrijp is gedurende uw opname/revalidatie uw autoverzekering niet automatisch geprolongeerd. Een elektronisch check van het RDW heeft geconstateerd dat uw auto onverzekerd was zonder dat de auto op dat moment geschorst was. Met als gevolg een fikse boete.

Eén van de wettelijke verplichtingen voor een kentekenhouder van een motorvoertuig is een WAM verzekering, tenzij het motorvoertuig geschorst is. Ik vrees dat justitie geen boodschap zal hebben voor uw argument van ziekenhuisopname. Uiteraard kunt u uw de zaak voorleggen aan de kantonrechter.

Voor ons stappenplan bezwaar/beroep verwijs ik u graag naar onze website.