In Australie ongeluk gehad huurauto Hertz. Schuld tegenpartij,Politierapport. Hoe schade (eigen risico Euro 2000) verhalen Hertz/tegenpartij

Vraag gesteld door henk siteur op 16 februari 2017

In Australie ongeluk gehad met huurauto van Hertz. Van achteren aangereden. Politierapport zegt schuld tegenpartij. Gegevens uitgewisseld en politie heeft rapport opgemaakt en aantal foto s gemaakt van tegenpartij voor identificatie en de man bekeurd. Hertz zegt we hebben de rekening aantal keren naar opgegeven adres gestuurd en er is iemand langsgeweest, maar de man reageert niet.
Bij wisselen van auto heb ik direct mijn eigen risico van AS$ 3000 moeten betalen, met de mededeling dat ik dit terug zou ontvangen wanneer dit verhaald was op de tegenpartij. De schade aan de auto was AS$ 3400.
Hertz zegt nu: het is niet gelukt schade te verhalen op tegenpartij, dus eigen risico wordt gebruikt voor reparatie van de schade, file wordt gesloten.
Mijn inschatting is dat Hertz niet gedaan heeft wat je normalerwijze zou mogen verwachten.
Politie noch rechtbank is ingeschakeld om de man te achterhalen.
De schade voor Hertz was toch al gedekt door mijn eigen risico.

Wat ik zoek is een stukje gerechtigheid.
Ik voel me zeer tekort gedaan door Hertz.
Als de schade veel groter was geweest en Hertz voor het grootste deel ervoor zou moeten opdraaien, dan was de man zeker opgespoord.

Misschien is er iemand die in Australie iets soortglijks heeft meegemaakt en mij kan adviseren hoe ik Hertz moet aanpakken of de schade bij de tegenpartij zou moeten verhalen.
Dus een Australie expert is wat ik zoek.

Groeten, Henk Siteur

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een aanrijding gehad in Australië met een huurauto. Het eigen risico wordt nu aan u doorberekend.

In de voorwaarden is aangegeven dat u het eigen risico niet hoeft te betalen als dit kon worden verhaald bij de tegenpartij. De gegevens van de tegenpartij zijn bekend. De tegenpartij is achterop gereden en lijkt dus aansprakelijk.

U heeft inmiddels bericht ontvangen van Hertz. De schade kan niet worden verhaald op de tegenpartij. Ondanks herhaalde pogingen reageert de tegenpartij niet. Als gevolg hiervan komt het volledige eigen risico voor uw rekening.

Zoals de voorwaarden aangeven mag u van Hertz verwachten dat zij proberen om de schade te verhelen bij de tegenpartij. Lukt dit niet dan is het eigen risico voor de huurder van de auto. In dat geval is het aan uzelf om de schade bij de tegenpartij te verhalen. Hertz is niet verplicht daadwerkelijk te procederen om de schade te verhalen.

Informatie over de afwikkeling van uw schade kunt u opvragen via: nethfnolcustomerc@hertz.com