bekeuring uit Italie

Vraag gesteld door hekkie# op 23 augustus 2018

Ik heb meerdere formulieren vanuit Italië ontvangen, maar nu vraag ik mij af of dit meerdere bekeuringen zijn? Eentje lijkt een bekeuring te zijn voor een snelheidsovertreding met de auto op 12 mei 8.53 uur.
Tevens is er een bekeuring binnen gekomen voor een snelheidsovertreding met de caravan op 12 mei om 8.56 uur. Beiden staan op kenteken van de caravan maar hebben wel een apart verbaal nummer. Kan het zo zijn dat je bij een snelheidsovertreding 2 bekeuringen krijgt wanneer je op dat moment met auto + caravan rijdt? Er worden 2 verschillende tijden (8.53 en 8.56 uur) genoemd, 2 verschillende locaties en 2 verschillende snelheidsmetingen (snelheid 79.80 en 77.50). Blijkbaar is de max snelheid daar 70 km/uur. Is een bedrag van 87.90 euro per bekeuring dan niet erg veel?
Alvast dank

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een vraag over een tweetal bekeuringen die u heeft ontvangen uit Italië.

Het is goed mogelijk dat het twee verschillende boetes betreffen. Meerdere boetes mogen mits er maar niet sprake is van een en dezelfde handeling. U moet natuurlijk wel de tijd hebben gehad om bijvoorbeeld uw snelheid aan te passen. Als er drie minuten tussen de overtredingen zit is dat voldoende.

Om na te gaan hoe het precies zit kunt u het beste contact opnemen met de instantie die in de stukken wordt genoemd.

De hoogte van de boete is per land verschillend. Een overschrijding tot 10 km/h levert een boete op vanaf € 41.

Voor overschrijding van de maximumsnelheid op auto(snel)wegen met een auto + caravan-combinatie zijn de boetes hoger.

Meer informatie over boetes uit Italië vindt u op onze website.