verlenging rijbewijs vanaf 13-02-2018

Vraag gesteld door Piet Legerstee op 25 juli 2018

Aanvraag verlenging rijbewijs vanaf 13-02-2018, telkens aanvullende eisen en onderzoek door specialisten (4), gisteren rijbewijs verlopen en nog niet rond. Moet tot besluit een rij test afleggen op 21 aug en daarna max 2 maanden wachten op besluit, terwijl 3 specialisten aangeven dat ik rij geschikt ben. Wat kan ik hier tegen doen en wie heeft daar ervaring mee? Ben ernstig gedupeerd (financieel en maatschappelijk)

Antwoord van Henny

ANWB Expert

U bent sinds 13-02-2018 bezig met het verlengen van uw rijbewijs. Omdat u voor onderzoek een aantal specialisten moest bezoeken, en omdat u nog een rijtest moet afleggen, is het nog steeds niet gelukt om het rijbewijs verlengd te krijgen. Bovendien is uw rijbewijs inmiddels verlopen en u vraagt wat u kunt doen.

Wat een vervelende situatie voor u. Het is bekend dat het lang kan duren om het rijbewijs verlengd te krijgen als er medische keuringen moeten plaatsvinden. Daarom wordt aangeraden om op tijd te beginnen met het aanvragen. Ik kan mij voorstellen dat u de verwachting had dat u op tijd bent gestart met de aanvraag.

Klachten CBR

De ANWB verzamelt het hele jaar klachten van leden over het CBR maar gaat niet in op individuele klachten. Wat u kunt doen als u niet tevreden bent over het CBR, zie klachten CBR op onze website.

De Nationale Ombudsman

De Ombudsman doet dat wel. Zij behandelt namelijk individuele klachten over particuliere instellingen die een overheidstaak uitoefenen zoals de Stichting Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Deze klachten worden geanalyseerd en de belangrijkste knelpunten worden besproken met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Uw melding heb ik bij deze ter kennisgeving doorgestuurd naar onze belangenbehartigers (belangenbehartiging@anwb.nl)