Probleem ontstaan na APK en grote beurt

Vraag gesteld door janoek99 op 29 maart 2016

Na de grote beurt krijgt deze auto een probleem en begint in het hogere toerengebied te stotteren en inhouden,De garage heeft alle mogelijkheden die hem ter beschikking staan aangewend maar kan het probleem niet oplossen.
Alle sensors etc zijn vervangen en ook op advies van een andere garage de distributie ketting vervangen, ook is hiermee het probleem niet verholpen, De auto NISSAN Almera Tino 1.8/ 2002. is door mijn garage uitbesteed aan een andere garage, die het probleem ook niet kan oplossen ?????
De grote beurt is uitgevoerd op 13 Februari 2016 Na een van de proefritten thuisgekomen heb ik het oliepeil gecontroleerd en er was nog net een puntje olie zichtbaar aan het peilstok en de olie was gitzwart,
Deze motor heeft normaal tussen de beurten nooit olie toegevoegd gekregen
Wie weet een antwoord en hoe sta ik juridish

Antwoord van David

ANWB Expert

U geeft aan dat er een probleem met uw auto is ontstaan nadat er een grote beurt is uitgevoerd door de garage.

Aansprakelijk stellen

Om de garage met succes aansprakelijk te stellen, dient u te kunnen bewijzen dat er een fout is gemaakt of dat er door foutief handelen van de garage schade is ontstaan. Daarnaast moet ten eerste duidelijk worden wat het gebrek precies is. Hiervoor zou u een expert kunnen inschakelen.

Volgens onze auto-experts zouden deze klachten het meeste wijzen op een probleem met de ontsteking of brandstof. De vraag is ook op grond van waarvan de distributieketting is vervangen.

Meer lezen over klachten na een reparatie.