Mag Corsica Ferries zonder waarschuwing in Ajaccio gastanks in beslag nemen.

Vraag gesteld door |Tineke en Bert op 12 augustus 2016

Afgelopen maand hebben we gekampeerd op Corsica. Op de heenweg de boot uit Nice genomen 19-7-2016 (net na aanslag, geen controle op identiteit of andere zaken!) met Corsica Ferries. Op terugreis 1-8-16 vanuit Ajaccio naar Toulon werd in havengebied onze gastanks (en die van vele anderen) geconfisqueerd. Er werd verder niet gecontroleerd op identiteit, alleen de 2 gastanks werden opgeëist. We kregen geen reçu en geen verklaring en ook geen vergoeding. Het had niets met veiligheid te maken in het kader van terreuraanvallen. Ik heb wel een foto gemaakt. Wij hebben schade, konden niet verder met kamperen, moesten hotelovernachting maken (totaal 160 euro). Er was geen waarschuwing op internetsite van Corsica Ferries, we krijgen geen verklaring van hen (meerdere mails geschreven). Kan dit zo maar, herkent iemand zich en wat kan hiertegen gedaan worden?

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U vraagt zich af of Corsica Ferries zomaar gastanks in beslag mag nemen.

In de algemene voorwaarden van Corsica Ferries staat in art. 20 dat het zonder toestemming van de vervoerder verboden is om ontvlambare stoffen mee te nemen. U zou de reden van het in beslag nemen van de gastanks ook kunnen navragen bij Corsica Ferries zelf.

Als u niet vooraf heeft gemeld dat u gastanks bij u had, mogen ze door de maatschappij in beslag worden genomen.

Als u een reisverzekering heeft, zou u bij uw reisverzekering kunnen navragen of de gastanks en/of hotelovernachting worden vergoed.