Ik heb een boete gekregen met verkeerde gegevens uit Sicilië, Italië

Vraag gesteld door Geert Wassens op 15 juli 2016

Geachte mevrouw, heer,

In de zomer van 2015 ben ik naar Sicilië op vakantie geweest. Ik heb toen een auto gehuurd.

Een maand geleden kreeg ik echter een boete binnen: "Parkeerde voertuig in zonde parkeermeter zonder ticket te betalen." Nu vraag ik me af ik dit gedaan heb. In de brief staat dat ik het om een Peugeot gaat.

Ik heb echter helemaal geen Peugeot gehuurd, maar een Fiat. Ook het kenteken klopt dus niet. Tijdens het schrijven van de boete was ik niet eens in de stad (Catania) waar de boete is uitgeschreven. Ik heb foto's gemaakt tijdens en toevallig staat hier ook een keer het kenteken op. Verder heb ik geen huurovereenkomst meer, waardoor ik geen formeel bewijs heb dat dit niet de auto is die ik gehuurd heb.

Ik heb de verhuurder al twee keer gemaild om te vragen naar de huurovereenkomst, maar ik krijg geen reactie.

Wat moet ik doen om onder deze boete uit te komen? Ik ben er namelijk van overtuigd dat dit een fout is.

Vriendelijke groeten,

Geert

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft een maand geleden een boete ontvangen uit Italië, omdat u verkeerd geparkeerd zou hebben met een gehuurde auto. Het kenteken en type auto die genoemd staan in de boete, corresponderen echter niet met de auto die u huurde.

Ik raad u aan contact op te nemen met de instantie die de boete heeft opgelegd. Bijvoorbeeld per e-mail en zoveel mogelijk bewijsstukken mee te sturen. Daarnaast kunt u vragen om een schriftelijke reactie.

U moet er wel rekening mee houden dat een eventuele bezwaartermijn inmiddels verstreken kan zijn.

Meer lezen over boetes uit Italië.