Hulp bij aanvechten tijdelijk rijbewijs

Vraag gesteld door O.Simon op 10 juli 2016

Heb sinds een aantal jaren een tijdelijk rijbewijs. Dit ivm middelen misbruik die cbr geconstateerd heeft.

Ik heb meerdere drugstesten gedaan bij CBR maar deze waren allemaal negatief (geen drugsgebruik). Echter is toch mijn rijbewijs ingenomen op verklaring van 1 agent. Ook deze verklaring heb ik proberen aan te vechten.
Nu mag ik binnenkort weer mijn rijbewijs opnieuw aanvragen en zal ik dus weer deze testen moeten doen. Dit terwijl er nooit misbruik is aangetoond met deze testen. Dit voelt aan als schuldig tot onschuld bewezen is (die ik eigenlijk al meerdere keren heb aangetoond). Echter blijf ik dus in cbr molen zitten. Heb al via voorziening rechter, ombudsman, klachten procedure politie geprobeerd dit aan te vechten maar niemand kan/wil mij helpen.
Via deze weg wil ik graag advies verkrijgen, ook heb ik belangenbehartiging gevraagd of zij mij konden helpen.

Ik ben door deze hele ervaring een maagzweer opgelopen en tevens rij ik niet meer met plezier na deze ervaring omdat ik niet het gevoel heb ik dat ik hier schuld aan ben.

Antwoord van David

ANWB Expert

Uw rijbewijs is ingenomen op basis van een verklaring van een politieagent en u vraagt of het mogelijk is dat wij u helpen uw rijbewijs terug te krijgen.

Ik begrijp dat u inmiddels een kort geding heeft aanspannen, dat er een klacht is ingediend bij de Nationale Ombudsman en via de klachtenprocedure van de politie.

Wij als experts kunnen niet optreden als belangenbehartigers, maar geven juridische informatie en advies. Als een rechter u niet in het gelijk heeft gesteld en u heeft al meldingen gemaakt bij relevante organisaties, dan kan ik u helaas niet van een verder advies voorzien.