Wij hebben onterecht 2x een boete gekregen bij twee tolwegen, hoe kan ik dit netjes afhandelen?

Vraag gesteld door M.vanderstelt op 05 augustus 2015

Op 13 juli reden wij vanuit Nederland richting Italië. Eenmaal in Italië kwamen we langs diverse tolpoorten. Drie keer hebben we de tol betaald met de visa card en de vierde keer lukte dit niet. Uiteindelijk kwam er een lange bon uit met daarop het bedrag van €57,00, waar wij niks van snapten. Bij de volgende tolpoort gebeurde precies het zelfde, maar toen kwam er een bon uit van €69,00. Bij de receptie van de camping werd verteld dat je tickets nodig hebt, die je bij de tolwegen wordt verstrekt, deze hebben wij nooit gekregen. Toen werd ons geadviseerd op de terug reis langs Pontoblu te gaan. Deze hebben wij helaas niet kunnen vinden, maar we zitten nog wel met deze boetes in onze maag. hoe kunnen wij dit netjes afhandelen?

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

U hebt een vraag over de boetes die u hebt ontvangen op de Italiaanse tolwegen. U geeft daarbij aan dat het betalen de eerste 3 keer wel lukte met de visa kaart en daarna niet meer. 

Bij het oprijden van een tolweg behoort u een ticket te ontvangen. Deze moet u invoeren bij het verlaten van de tolweg. Zo kan de wegbeheerder nagaan waar u de weg op bent gegaan en welk tarief u moet betalen. Nu de wegbeheerder niet kan zien waar u de tolweg bent opgereden wordt u aangeslagen voor het volledige tarief plus een boete. U moet deze boete betalen tenzij u succesvol bezwaar kunt maken.

Voor uw bezwaar moet u contact opnemen met de tolwegbeheerder van de tolweg. De tolwegen worden beheerd door veel verschillende organisaties, meestal staat op de achterkant van uw bon wie in uw geval de tolwegbeheerder is.
U kunt dan een brief of e-mail sturen waarin u uw siuatie uitlegt. Het is aan de tolwegbeheerder om een besluit te nemen. Indien hij uw bezwaar afwijst moet u de boete betalen.