Vervanging koppelingsplaten in combinatie met een hydraulische klep

Vraag gesteld door sjadr op 17 april 2015

Fiat Punto (automaat) 8 jaar oud 96000 km op de teller leverde ineens problemen op met schakelen; na vervanging van de koppelingsplaten en een hydraulische klep en een rekening van ruim 1200 euro bleek het probleem niet te zijn verholpen. Vraag me nu af of en zo ja in welke mate ik verantwoordelijk gesteld kan worden voor de gemaakte kosten.

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

Uw auto heeft een probleem met schakelen. Het is een automatisceh versnellingsbak. Na reparatie zijn de klachten er nog steeds.

Van een automatische versnellingsbak mag u volgens de wet als consument een redelijke levensduur verwachten. Deze moet zeker langer dan 96000 km zonder problemen kunnen meegaan. Dit hangt uiteraard wel weer af van het gebruik en onderhoud van de auto. U kunt de verkoper hiervoor aanspreken. Hopelijk is dat ook degene die nu de reparatie heeft uitgevoerd.  In dat geval dient de verkoper dit probleem namelijk op grotendeels eigen kosten op te lossen. Dit tenzij de verkoper kan aantonen dat het probleem door verkeerd gebruik is ontstaan. 

Voor meer informatie over uw rechten na koop vindt u op onze website: http://www.anwb.nl/rechtshulp/koop-en-onderhoud/klachten-na-aankoop/stappenplan-klachten-na-aankoop