Reactie op verkeersboete in Duitsland

Vraag gesteld door Jan22 op 19 augustus 2017

Bij Recklinghausen heb ik op zondagochtend 86 km gereden terwijl er maximaal 60 km gereden zou mogen worden. Geen werkzaamheden, 2 rijbanen geheel leeg en een bord gemist! Ik heb de boete van € 80 overgemaakt. Mijn vraag gaat over het formulier; kan dit ook worden gemaild of dient dit altijd per post te worden verstuurd? En wat als de post niet aankomt? Denk dat 'Der Landrat' daar geen boodschap aan heeft.

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft een boete gekregen wegens te hard rijden. U heeft de boete betaald, maar wilt nu weten of het bijgevoegde formulier per post kan worden verstuurd.

Ik neem aan dat het formulier per gewone post aan u is verstuur. U kunt het formulier per gewone post versturen.

Als u zeker wilt weten dat het formulier wordt bezorgd, kunt u het formulier het beste aangetekende versturen. Mocht het onverhoopt dan toch niet zijn bezorgd, dan kunt u in ieder geval aantonen dat het is verstuurd.***

Reactie van H.H.W. Tjoa:

kunt u mij helpen binnen 3 werkdagen bij het opstellen van een brief/of is er een standaard brief voor boetes uit duitsland voor het overtreden van luchtvervuiling met een benzine auto zonder milieu sticker in zone gereden? kortom kunt u mij daarbij adviseren hoe te handelen bij een boete uit duitsland voor luchtverontreiniging (geen milieu sticker bij milieu zone, wegens onkunde ) met oplegging van een rijverbod. ik moet namelijk binnen 1 week reageren. ik heb de boete vertaald via google translate. Heel Graag uw reactie en hulp.***

Reactie van David Sjoer:

Helaas kunnen wij een dergelijke brief niet opstellen, het is mij daarnaast niet helemaal duidelijk wat de inhoud van deze brief moet zijn.

U heeft een boete gekregen omdat u zonder milieusticker in een milieuzone te Duitsland heeft gereden. Het rijden in een Umweltzone zonder sticker of met een onjuiste sticker kan een boete opleveren van € 80.

Bezwaar maken tegen de boete is alleen zinvol als u kunt aantonen dat de sticker wel op de auto was aangebracht.